Suport a la redacció del Pla d’Acció d’Emergència Climàtica de Sant Cugat del Vallès


  • Client: Sant Cugat del Vallès
  • Lloc: Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
  • Període: 2020

Reducció del 55% de les emissions l’any 2030 a través de canvis estratègics en la mobilitat, la transició energètica i la gestió dels residus.

Motivació

Després d’una llarga trajectòria durant els darrers vint anys per lluitar contra el canvi climàtic, l’any 2018 l’Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre a reduir almenys un 40% de les seves emissions de CO₂ al 2030, en el marc del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia Sostenible. Un any més tard va aprovar la Declaració d’emergència climàtica; i és aleshores quan es planteja la redacció del Pla d’Emergència Climàtica i l’actualització dels objectius i actuacions de l’estratègia local contra el canvi climàtic.

Resultats

El PAEC defineix fins a 63 accions que es duran a terme entre el 2021 i el 2024 i actua sobre diferents eixos: transició energètica i cicle de l’aigua, mobilitat sostenible, residu zero, transició alimentària, infraestructura verda i biodiversitat i transició cultural. Aquestes accions suposaran un estalvi del 39% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle per habitant l’any 2024 respecte els valors del 2005. Paral·lelament, s’ha treballat l’ampliació de l’horitzó del Pla fins a l’any 2030 a través del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que suposarà una reducció del 55% d’emissions per càpita respecte els valors del 2005.

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail