Primer celler d’Europa amb la certificació ambiental i energètica LEED BD+C


  • Client: Vins i Caves Perelada
  • Lloc: Perelada (Girona)
  • Període: 2021

Reducció del consum energètic i d’aigua a través de l’eficiència energètica i l’aprofitament dels recursos naturals

Motivació

El nou celler del grup Perelada és el primer d’Europa que aconsegueix la certificació LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) BD+C, atorgada per l’entitat independent U.S. Green Building Council (USGBC). En l’avaluació global de la qualitat energètica i ambiental, el nou celler ha obtingut 68 punts, 8 més dels estrictament necessaris per rebre el segell LEED en categoria GOLD. L’edifici del nou celler està dissenyat pel reconegut estudi RCR Arquitectes, i ERF hi ha participat com a responsable de l’optimització ambiental i energètica i de la certificació LEED.

Resultats

L’abast del nou celler de Caves Perelada inclou el nou centre de producció, la rehabilitació dels edificis de la Granja i els exteriors de la parcel·la, amb 2 hectàrees de conreu de raïm. El disseny arquitectònic del nou celler i la granja redueix el seu consum energètic, i l’elevat aïllament en garanteix l’eficiència tèrmica. Addicionalment, els fonaments del nou celler aprofiten l’energia geotèrmica del terreny, reduint considerablement el consum de calefacció, refrigeració i aigua calenta. Tota l’electricitat subministrada a instal·lacions prové de fonts renovables; i la il·luminació de l’edifici es duu a terme a partir de tecnologia LED de molt baix consum, aprofitant també la llum natural.

Les instal·lacions incorporen una visió integrada del cicle de l’aigua, reduint la demanda d’aigua potable dins del nou celler en més d’un 40% respecte d’un edifici convencional. L’aigua regenerada i la recollida de la pluja s’incorporen en el sistema de reg i d’inodors, i una xarxa de drenatge impedeix saturar el clavegueram i la depuradora. Les noves instal·lacions incorporen materials amb contingut reciclat i de producció local, i garanteixen la qualitat de l’aire interior per als treballadors i visitants mitjançant el monitoratge continu.

Portfoli Categoria
Compartir

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail