Pla director de l’Aula Ambiental de Sant Adrià de Besòs


  • Client: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
  • Lloc: Sant Adrià de Besòs
  • Període: 2021-2022

Projecte estratègic d’educació i dinamització ambiental

Motivació

El 2017 es va posar en marxa l’Aula Ambiental de Sant Adrià de Besòs, prop de la desembocadura del riu Besòs. L’equipament s’ha convertit en un espai de referència en l’educació ambiental on hi tenen lloc activitats divulgatives i de sensibilització ciutadana sobre els valors dels sistemes naturals i la cultura de la sostenibilitat.

El Pla Director persegueix els següents objectius:

  • Analitzar l’espai de l’aula ambiental i elaborar propostes de millora tant de l’edifici com de l’oferta actual de l’educació ambiental de Sant Adrià de Besòs.
  • Conceptualitzar el programa d’educació ambiental definint serveis, activitats i accions que posin en valor l’entorn i les propietats naturalístiques i ecosistèmiques del municipi.
  • Determinar el ventall de col·lectius destinataris (centres educatius, entitats i ciutadania en general…) del programa i dels seus serveis bàsics.
  • Definir una estructura de gestió i organització, especificant els recursos necessaris.
  • Proposar estratègies de comunicació i avaluació per assolir un alt nivell afluència i qualitat.

Resultats

El Pla Director ha aportat una reflexió per a encarar els reptes de l’educació ambiental actuals i mobilitzar tant la població escolar com familiar i nous públics. Mitjançant programes híbrids i experiencials que connectin amb l’actualitat en el context d’emergència climàtica, basats en el coneixement, el compromís i l’acció ciutadana, es vol conscienciar sobre l’impacte i les solucions quotidianes al nostre abast que ens ajudin a ser més sostenibles.

La dinamització de l’equipament contribuirà a millorar l’entorn i sensibilitzar sobre nous hàbits  que permetran gaudir dels valors de la desembocadura i el litoral i millorar la qualitat de vida del municipi i, globalment, de la metròpoli.

Més informació.

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail