Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima de Montornès del Vallès


  • Client: Ajuntament de Montornès
  • Lloc: Montornès del Vallès
  • Període: 2022

Es redacta el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del municipi pel compromís a reduir les emissions i treballar per una transició energètica justa

Motivació

L’Ajuntament de Montornès del Vallès està fermament compromès amb l’acció climàtica, per la qual cosa es va adherir al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia. En aquest marc s’ha redactat el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que planteja compromisos ambiciosos respecte de l’Acord de París, amb l’horitzó de limitar l’increment de la temperatura mitjana anual per sota dels 1,5ºC respecte l’època preindustrial, adaptar-se al canvi climàtic i treballar per una transició energètica justa.

Resultats

El Pla d’acció de mitigació, alineat amb els nous objectius del Pacte Verd Europeu, s’orienta a reduir un 58,5%  les emissions (respecte el 2005), mitjançant 51 accions a desenvolupar entre el 2023 i el 2030.

El Pla d’acció d’adaptació consta de 22 accions que aborden els riscos climàtics als quals Montornès és especialment vulnerable. Tot i que no disposa d’un indicador quantitatiu, l’aplicació de les accions permetrà una reducció efectiva de la vulnerabilitat als efectes del canvi climàtic.

A més es treballa per garantir l’accés a l’energia assequible, neta i segura, fer front a les situacions de pobresa energètica i desigualtat i treballar per a una adaptació i transició justa.

El Pla inclou els resultats de la participació tècnica de l’equip municipal, així com de la participació ciutadana, dinamitzada per ERF. L’Ajuntament va aprovar el Pla el 2 de febrer de 2023 a través del Ple municipal.

 

“Reptes, conseqüències i riscos del canvi climàtic” – Salvador Samitier

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail