LEED Platinum dels nous edificis a La Ciutadella del Coneixement


  • Client: Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Institut de Biologia Evolutiva (IBE)
  • Lloc: Barcelona
  • Període: 2022 - Actualitat

La certificació ambiental revitalitza els espais històrics, amb un enfocament ecològic i d’eficiència energètica en el disseny i l’operació

Motivació

La Ciutadella del Coneixement és el nou espai dedicat a l’activitat científica de la ciutat de Barcelona. En un total de 46.000 m², s’aixecaran nous equipaments en què treballaran 1.200 persones, la majoria investigadores. El modern recinte acollirà el nou difici de la UPF, de 5.158 m² i tres plantes d’alçada; el nou edifici IBE-CSIC, de 5.031 m² i cinc plantes d’alçada; i la nova seu del BIST de 23.896 m² distribuïts en nou plantes.

Aquest nou espai de la Ciutadella es destaca pel seu compromís amb la sostenibilitat, reflectit al sistema LEED Campus, una eina que promou la planificació integrada i el disseny sostenible en entorns més amplis, facilitant així la certificació LEED per a projectes que abasten múltiples edificis, com el cas de La Ciutadella del Coneixement, que inclou la certificació LEED Platinum de l’edifici UPF-IBE i, a més a més, la certificació LEED Platinum de l’edifici BIST.

Resultats

Des de d’ERF-WATTEGA realitzem aquesta certificació que no només revitalitza espais històrics, sinó que també promou un enfocament ecològic i d’eficiència energètica en el disseny i l’operació. La integració de principis sostenibles assegura que les infraestructures siguin respectuoses amb el medi ambient, fomentant la biodiversitat i millorant la qualitat de vida urbana.

Portfoli Categoria
Compartir

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail