Full de ruta per a la Transició Energètica a Eivissa


  • Client: Consell d'Eivissa, Leading IAB
  • Lloc: Eivissa (Illes Balears)
  • Període: 2020

Diagnosi energètica i propostes d’acció per garantir la sostenibilitat de l’energia que es consumeix a l’illa

Motivació

El Full de Ruta per a la Transició Energètica a Eivissa és una guia estratègica per al procés de conversió cap a una energia neta, dissenyat per la comunitat local i per a la comunitat local. El full de ruta posa sobre la mateixa línia les perspectives dels diferents actors de l’illa per treballar cap a un objectiu comú: la sostenibilitat.

El projecte s’ha realitzat amb la participació de diverses entitats del Consell d’Eivissa i del teixit associatiu de l’illa, i ha comptat amb la col·laboració del Secretariat de les Illes de la UE, una iniciativa en nom de la Comissió Europea que vetlla per la transició energètica de les illes.

Resultats

ERF i Leading IAB han realitzat la diagnosi energètica de l’illa. S’ha pogut comprovar que pràcticament el 100% de l’energia que es consumeix es produeix a partir de combustibles fòssils.

Posteriorment s’han dissenyat les propostes d’acció per revertir aquesta situació. A través d’un procés participatiu amb les entitats socials de l’illa, s’han recollit les seves principals inquietuds i suggeriments per reduir la petjada ecològica. Després, les propostes s’han seleccionat i adaptat a nivell tècnic per a la seva materialització.

Les propostes han permès configurar les línies estratègiques en tres escenaris temporals: a l’actualitat, el 2030 i el 2050. En última instància, s’han definit els paquets de mesures que calia adoptar perquè s’acomplissin els objectius de la UE i de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de les Illes Balears.

Podeu consultar aquí el document complet. 

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail