Full de ruta d’acció climàtica de la Universitat Ramon Llull


  • Client: Universitat Ramon Llull
  • Lloc: Catalunya
  • Període: 2021

Objectius i accions per aconseguir la neutralitat climàtica de la Universitat l’any 2040

Motivació

Amb la voluntat de fer un pas decisiu per mitigar el seu impacte ambiental i climàtic, la Universitat Ramon Llull ha desenvolupat un Full de Ruta per organitzar la seva descarbonització. Es tracta d’una estratègia estructurada en quatre eixos, amb compromisos i objectius a diversos nivells, i que descriu les accions necessàries a curt i mitjà termini per aconseguir-los.

Resultats

El Full de Ruta inclou un inventari complet de les emissions de GEH de 2019 de les institucions de la Universitat: ESADE, Blanquerna, Institut Químic de Sarrià, La Salle, Facultat de Filosofia, Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI), Institut Universitari Observatori de l’Ebre, Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer i Institut Borja de Bioètica.

A partir d’aquesta situació, s’ha elaborat un pla per reduir les emissions en un horitzó temporal realista, optimitzar l’eficiència energètica de les instal·lacions i compensar les emissions més difícils de suprimir. El pla contempla la reducció del 75% d’emissions de GEH l’any 2030 (respecte del 2019) i la neutralitat de carboni l’any 2045.

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail