Adaptació al canvi climàtic de l’economia local del Montseny


  • Client: Reserva de la Biosfera del Montseny
  • Lloc: Parc Natural del Montseny
  • Període: 2020

Estratègies per les empreses agropecuàries i turístiques que treballen a la Reserva de la Biosfera del Montseny

Motivació

En el marc del projecte europeu LIFE CLINOMICS, dedicat a promoure la resiliència i adaptació al canvi climàtic en projectes d’economia local, ERF ha elaborat l’Eina d’adaptació per empreses del sector agropecuari i turístic de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Aquest document serveix com a full de ruta de les empreses de cara a gestionar la seva activitat de manera òptima en un escenari de canvi climàtic. El Montseny, juntament amb els territoris de l’Alt Penedès i les Terres de l’Ebre, ha estat escollit com a ecosistema representatiu de Catalunya per participar en el projecte

Resultats

Del procés d’anàlisi dels riscos i les vulnerabilitats, i del diàleg amb les administracions i representants sectorials del territori se n’ha obtingut:

  • Una guia d’adaptació al canvi climàtic destinada a empreses agropecuàries i turístiques de la Reserva de la Biosfera del Montseny, incloent-hi línies d’actuació, oportunitats, riscos i bones pràctiques, entre d’altres.
  • Un paquet comunicatiu per tal que les empreses dels sectors agropecuaris i turístic puguin informar els clients i al personal treballador sobre els riscos climàtics, la vulnerabilitat del territori i les accions que es poden portar a terme per minimitzar els riscos i la vulnerabilitat.
  • L’edició de diferents elements informatius (tríptics, pòsters…) amb consells i recull de bones pràctiques i recomanacions pels operadors del Montseny.

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail