Vés al contingut

Suport a la redacció del Pla d’Acció d’Emergència Climàtica de Sant Cugat del Vallès

Reducció del 55% de les emissions l’any 2030 a través de canvis estratègics en la mobilitat, la transició energètica i la gestió dels residus.
  • Fotografia: Ajuntament de Sant Cugat

    Fotografia: Ajuntament de Sant Cugat

  • Fotografia: Cugatmedia

    Fotografia: Cugatmedia

Client 
Sant Cugat del Vallès
Lloc 
Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Període 
2020

Motivació: 

Després d’una llarga trajectòria durant els darrers vint anys per lluitar contra el canvi climàtic, l’any 2018 l’Ajuntament de Sant Cugat es va comprometre a reduir almenys un 40% de les seves emissions de CO₂ al 2030, en el marc del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia Sostenible. Un any més tard va aprovar la Declaració d’emergència climàtica; i és aleshores quan es planteja la redacció del Pla d’Emergència Climàtica i l'actualització dels objectius i actuacions de l’estratègia local contra el canvi climàtic.

Resultats: 

El PAEC defineix fins a 63 accions que es duran a terme entre el 2021 i el 2024 i actua sobre diferents eixos: transició energètica i cicle de l’aigua, mobilitat sostenible, residu zero, transició alimentària, infraestructura verda i biodiversitat i transició cultural. Aquestes accions suposaran un estalvi del 39% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle per habitant l’any 2024 respecte els valors del 2005. Paral·lelament, s’ha treballat l’ampliació de l’horitzó del Pla fins a l’any 2030 a través del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que suposarà una reducció del 55% d’emissions per càpita respecte els valors del 2005.

Categoria 
Canvi climàtic
Etiquetes 
Territori
Baixa pdf