Vés al contingut

Capacitació en la implantació de mesures de sostenibilitat en l'urbanisme

Obtenció d'una check-list de criteris socioambientals i de la metodologia d'aplicació per a la ciutat de Barcelona a partir d'un cas pràctic
Client 
Ajuntament de Barcelona
Lloc 
Barcelona
Període 
2016

Motivació

L'Ajuntament de Barcelona vol incorporar en el procés urbanístic nous enfocaments i maneres de treballar centrades en la cultura de la sostenibilitat, adequats als reptes socioambientals de la ciutat de Barcelona.

La metodologia del treball s'ha centrat en l'acompanyament durant diverses sessions de treball a membres dels equips municipals d'urbanisme per definir criteris ambientals i de resiliència que el procés urbanístic ha d'integrar, a través de l'anàlisi d'un cas pràctic real (una modificació puntual del PGM). 

Resultats

Fruit del procés de treball, s'ha obtingut una check-list de 31 criteris de sostenibilitat en l'urbanisme ponderats en funció de la seva importància i classificats en tres escales diferents: entorn urbà, emplaçament o edifici. La check-list consensuada incorpora aspectes lligats a la mobilitat sostenible, a la millora de l'espai públic i el verd urbà i a la reducció de la demanda i el consum energètic dels edificis, entre d'altres. 

Baixa pdf