Vés al contingut

Agenda 2030 local d’Igualada

Valoració de l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i reptes per a l’Agenda 2030
  • Rambla de Sant Isidre, a Igualada

    Rambla de Sant Isidre, a Igualada

  • Camí de l'Anella Verda d'Igualada

    Camí de l'Anella Verda d'Igualada

  • Mobilitat activa al centre d'Igualada

    Mobilitat activa al centre d'Igualada

Client 
Diputació de Barcelona
Lloc 
Igualada
Període 
2020

Motivació

L’Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030 que aborden cinc grans àmbits (5P): Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Partenariat.

L’alineació dels ODS en l’acció de govern local representa un pas endavant cap al reconeixement del poder transformador de les zones urbanes i del paper que han de tenir les ciutats i pobles per impulsar el canvi global des de baix.

Resultats

S’ha redactat un document estratègic que identifica l’actuació municipal en relació als ODS a Igualada i planteja quins són els reptes i línies d’actuació que cal impulsar. La proposta dels reptes municipals s’ha dut a terme amb una participació molt rellevant de l’equip tècnic de l’Ajuntament, amb diverses trobades per definir i validar les propostes.  S’han seleccionat un total de 74 fites a desenvolupar a nivell local, focalitzades en els àmbits de Planeta i Prosperitat dels ODS.

Paral·lelament, es planteja un sistema d’indicadors per al seguiment i avaluació de l’assoliment dels ODS i les seves fites adaptat a la realitat municipal. A més, s’ha plantejat una estratègia de comunicació, tant a nivell intern (tècnica i política) com a nivell ciutadà.

Baixa pdf