Vés al contingut

Ramon Folch

L’aigua de tots

L’aigua, en el nostre entorn, és de franc. Tothom té dret a accedir-hi, la legislació ho estableix clarament. El petroli, no. Els minerals, tampoc. L’aire i l’aigua, sí.

Ramon Folch

Viatjar per viatjar

La meva àvia Esperança, als 84 anys, no es volia morir perquè «encara no ho havia vist tot», deia. No havia vist pràcticament res, de fet.

Ramon Folch

Aigua malbaratada

Tota l’aigua que bevem és regenerada. Si no tota, quasi tota. L’envasada també. Se n’ocupa el cicle natural.

Ramon Folch

Portar-se l'oli

Vostè, segurament, s’ha fet un tip de menjar oli de palma. Sense saber-ho, però n’ha menjat. O n’ha fet ús com a cosmètic.

Ramon Folch

Turisme deleteri

Pessoa, Tabucchi, Amália Rodrigues...: referents indissociables de Lisboa.

Ramon Folch

El parc de les mones

El meu avi Josep em duia al «parc de les mones». Ni zoo, ni parc zoològic, ni cap altra denominació sofisticada: parc de les mones.

Ramon Folch

Mobilitat urbana

El 27 de desembre de 2013, l’Assemblea General de les Nacions Unides decidí instaurar el Dia Mundial de les Ciutats, a celebrar cada 31 d’octubre a partir de l’any següent.

Ramon Folch

Perquès sense per què

Bugatti Automobiles S.A.S. ha anunciat el llançament del Bugatti Chiron. És un cotxe exclusiu del qual només se'n faran 500 unitats que es vendran a 2,5 milions d'euros la peça.

Ramon Folch

Infància, salut i ciutat

L'ambient no és extern a nosaltres. És el nostre espai exterior. És diferent. L’aire forma part de nosaltres mateixos, estigui dins dels nostres pulmons (ara) o fora (de moment).

Ramon Folch

Pàgines