Pablo García

Consultoria en arquitectura sostenible

Arquitecte (UIA) i Màster en Intervenció Sostenible en el Medi Construït (UPC-ETSAV)

 

La meva feina a ERF

Des de la meva posició de consultor en edificació sostenible, participo en projectes de certificacions d'edificis, principalment LEED. Actualment, desenvolupem tres projectes importants dins de la ciutat de Barcelona. La renovació de l'antic Mercat del Peix, l'ampliació del nou Pavelló Hall Zero del recinte firal de Gran Via i la nova Seu d'AGBAR.

 

La meva experiència com a arquitecte urbanista especialitzat en sostenibilitat, em brinda la flexibilitat i l'adaptabilitat per participar en diferents tipologies de projectes, aportant una mirada holística a les problemàtiques plantejades.

 

La meva experiència

Sóc graduat en Arquitectura i Urbanisme per la Universitat Iberoamericana (UIA) Ciutat de Mèxic. Posteriorment vaig desenvolupar una bona part de la meva experiència com a arquitecte dissenyador a la Península de Yucatán, Mèxic, al despatx Studio Arquitectos. Amb la idea de continuar amb els meus objectius cap a una arquitectura sostenible, vaig prendre la decisió de venir a Barcelona per fer els estudis de màster especialitzat en rehabilitació de ciutats i edificis sostenibles.

 

La meva experiència laboral a Barcelona va iniciar amb la col·laboració com a assistent de recerca en temes relacionats amb la reactivació de l'espai públic, i posteriorment vaig participar al projecte guanyador de l'ordenació urbanística de Biopol Gran Via, al despatx de Jornet Llop Pastor Arquitectes. Després, entre 2022-2024, vaig col·laborar a la consultora especialitzada en economia circular Eco Intelligent Growth, consolidant una visió cíclica dels edificis i els seus materials, participant en una àmplia diversitat de projectes, reforçant coneixements sobre Anàlisi de Cicle de Vida, càlcul d'indicadors de sostenibilitat i desenvolupament destratègies de circularitat en edificis.

 

L'evolució ja no és considerada una lluita competitiva per l'existència, sinó una dansa cooperativa en què la creativitat i el sorgiment constant del que és nou són les forces impulsores.
Fritjof Capra

Department:

Equip d'experts

Formem un equip multidisciplinari de professionals: enginyers, biòlegs, ambientòlegs, arquitectes, experts en comunicació...