Laura Varo

Consultoria energètica i monitoratge d'instal·lacions

Enginyera energètica, Certified Energy Manager (CEM) per l'Association of Energy Engineers
Màster en Gestió Integral de la Construcció (MGIC) especialitat en Sostenibilitat i Eficiència Energètica

 

La meva feina a ERF

Em vaig incorporar a ERF durant el mes de març de 2016. Durant els primers anys vaig dedicar-me al disseny, manteniment i optimització de sistemes de monitoratge energètic per edificis. De la mà d’aquesta tasca vaig començar a participar de projectes d’estalvi energètic en diversos equipaments.
Mica en mica, la meva dedicació va mutar de projectes tècnics a treballs més estratègics o d’anàlisi a escala més global. D’aquesta manera, l’any 2018 vaig iniciar la meva col·laboració en estudis de transició energètica o Plans d’Adaptació per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per municipis i territoris més amplis.
Actualment segueixo participant en aquesta línia i també duc a terme projectes de seguiment energètic i estudis d’optimització de consums per a edificis. Gaudeixo observant el comportament energètic de qualsevol ens, analitzant peça a peça per conèixer com opera el flux energètic i de quina manera es podria minimitzar, reduint així la petjada ecològica i l’impacte ambiental.

 

La meva experiència

Aposto per la transformació social assumint la meva feina com una eina efectiva, des d’una perspectiva sostenibilista i de gènere.
Vaig acabar els meus estudis d’Enginyeria de les Energies a la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 2015. Durant els últims 2 cursos vaig participar del projecte “Rubí Brilla” a l’Ajuntament de Rubí. L’objectiu del projecte era donar suport tècnic a famílies en risc d’exclusió social per tal d’aconseguir estalvis significatius sobre el consum energètic de les seves llars.
Em continuo formant en l’àmbit de l’eficiència i la gestió energètica.L’any 2017 vaig cursar el Certified Energy Manager de l’Association of Energy Engineers, i vaig aconseguir l’acreditació l’any següent.
Entre els anys 2019 i 2020 vaig cursar el Màster en Gestió Integral de la Construcció de l’Escola d’Arquitectura de La Salle (Universitat Ramon Llull (URL), en la vessant de sostenibilitat i eficiència energètica. Aquests estudis m’han aportat recursos indispensables a l’hora d’avaluar el sistema energètic d’un edifici, posant èmfasi en els sistemes passius.
Des de començaments de 2021 i fins l’any 2023 he participat com a professora associada a dues assignatures del Grau d’Enginyeria de l’Energia de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el que m’ha permès seguir amb un peu a la universitat i reciclar coneixements constantment.
Les meves passions giren entorn la muntanya i la sostenibilitat en múltiples formes, i sento la feina que desenvolupo a ERF, i els criteris que sosté l’empresa, íntegrament en aquesta línia.

 

 

El treball col·laboratiu és imprescindible.
“Tot comença en un mateix”.
Ovidi

Department:

Equip d'experts

Formem un equip multidisciplinari de professionals: enginyers, biòlegs, ambientòlegs, arquitectes, experts en comunicació...