Ivan Capdevila

Director d'ERF

Enginyer industrial i consultor ambiental

 

La meva feina a ERF

Soc soci i Director de l’Estudi des de l'any 2011, donant continuïtat a la meva experiència prèvia com a Director tècnic (2000-2011) i prenent també responsabilitats de Gerència i de desenvolupament de negoci. Això m'ha permès reinventar bona part dels productes i serveis per fer-los més eficients i efectius per als clients. Com a exemple, hem generat el Sistema d'Estalvi Energètic Immediat per a edificis i equipaments, ens hem convertit en experts en instal·lacions claus en mà de monitoratge de consums i hem fet auditories energètiques de detall i calibrades.

 

La meva experiència

Amb formació transversal –enginyeria, medi ambient i humanística–, abans de treballar a ERF vaig ser responsable, en el període 1995-2000, d'elaborar i implantar el Pla estratègic de medi ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
He escrit els llibres Eficiencia energética en la rehabilitación de edificios (coautor, 2012), L'energia en l'horitzó del 2030 (coautor, 2005), Gobernabilidad democrática global (coautor, 2007) i L’ambientalització de la universitat (1999). He dirigit l’edició dels llibres Criteris ambientals en el disseny, la construcció i la utilització d’edificis (1999) i Medi ambient i tecnologia. Guia ambiental de la UPC (1998).
He publicat diversos articles tècnics en revistes especialitzades (Journal of Cleaner Production, Debats Tecnològics, etc.), així com articles de divulgació en diaris i publicacions d’informació general (Avui, Ara, La Vanguardia, etc.).

 

La millor energia és la que no es consumeix.
''La glòria més gran no és no caure mai sinó aixecar-se cada cop que caiem''.
Nelson Mandela

Department:

Equip d'experts

Formem un equip multidisciplinari de professionals: enginyers, biòlegs, ambientòlegs, arquitectes, experts en comunicació...