El projecte Sant Boi Respira + Verd guanya una subvenció estatal de 3,75 milions d’euros

ERF ha col·laborat en l’obtenció de la subvenció de la Fundación Biodiversidad que fomenta les actuacions de renaturalització de les ciutats espanyoles


El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de la Fundación Biodiversidad, ha donat llum verda al projecte Sant Boi Respira + Verd que té per objectiu renaturalitzar el municipi, fomentar la biodiversitat urbana i millorar la connexió entre el nucli urbà i l’entorn natural, incloent-hi àrees forestals, agrícoles i fluvials.

L’obtenció de la subvenció, d’un total de 3.743.010,99 €, ha estat redactada per la consultoria ERF-Energia i Sostenibilitat, com a empresa experta en consultoria ambiental i estratègies de ciutats sostenibles. ERF ha contribuït en la definició de les actuacions de planificació i executives que configuren l’Estratègia Sant Boi Respira + Verd, centrades en la millora de la connectivitat ecològica entre els espais verds urbans i l’entorn natural, l’augment en la superfície renaturalitzada, el foment de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics. S’ha comptat amb la col·laboració del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

Segons preveu el projecte, Sant Boi obtindrà 26.000 m² de nous espais verds i en millorarà les condicions de 39.000 m² ja existents.

Algunes de les principals accions contemplades són:

  • La recuperació del connector ecològic de la riera de Can Soler
  • Itineraris naturals per a l’activitat física i millora de la salut
  • Eixos verds caminables: parc del Llor-riera de Marianao, Hospital-Estació FGC Molí Nou i plaça de la Generalitat-Parc de la Muntanyeta.
  • Nous espais verds de la Riera Roja
  • Millores en els parcs de la Torre del Sol, Puig del Castell i Marianao
  • Més horts comunitaris i terapèutics
  • Nous refugis climàtics

En la resolució de la convocatòria, on s’ha valorat les propostes més coherents, integrades en plans urbanístics i innovadores, Sant Boi se suma entre un dels 5 municipis catalans que han aconseguit la subvenció i dels 19 de tot l’Estat.

Etiquetes
Compartir

Posa't al dia en acció climàtica!

Subscriu-te al nostre butlletí bimestral sobre l'actualitat de la sostenibilitat

El teu e-mail