Vés al contingut

Innovar en l’alimentació vol dir tornar enrere?

Toni Massanés, president de la Fundació Alicia ens convida a reflexionar sobre la innovació en el sector agroalimentari al cicle “Créixer sense consumir”, organitzat pel Palau Macaya.

 

 

Conclusions del taller

Quins canvis detectem?

  • Reducció del 35% del pressupost familiar destinat a l’alimentació en els darrers 50 anys
  • Canvi de tendència: prioritat per l’alimentació ràpida i menys saludable
  • Aliments barats vs. aliments cars

Què es pot fer?

  • Retorn als hàbits tradicionals: cuina d’aprofitament, consum local, consum d’aliments reals i heterogenis, etc.
  • Canvi el discurs comunicatiu: alimentació amb bon gust, de temporada i amb valors.
  • Internalitzar els costos ambientals i socials per reflectir el preu real de tots els aliments

Properes sessions del cicle:

A més a més, aprofitem per a convidar-vos a participar en les properes sessions de debat i reflexió:

  • Taller 4: Compromís: molt més que menjar

Dimarts 13 de febrer a càrrec de la Fundació Rezero.

  • Taula rodona cloenda: experiències i tendències d’alimentació saludable i sostenible

Dijous 22 de març 22 a càrrec del catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia, Abel Mariné; @Isma Prados, cuiner i professor del Campus de l’Alimentació, Ariadna Benet, consultora en economia circular i Fundació Banc dels Aliments.

https://obrasociallacaixa.org/ca/centros/palau-macaya/programacion/tematica-economica/crecer-sin-consumir-experiencias-de-economia-circular

Baixa pdf