Vés al contingut

ERF amb Ucraïna

Des d’ERF volem expressar el rebuig a l’atac militar rus que assola Ucraïna. Una escomesa contra els drets humans que ha esdevingut una font immesurable de patiment humà, ha estroncat el futur de milions de persones refugiades i ha generat pèrdues milionàries que condicionaran el futur del país durant dècades.

Aquesta guerra posa de relleu un fet que no és nou però que a vegades no sembla prou evident.  El mercat dels combustibles fòssils, a més de ser devastador pel medi ambient, consolida i s’alimenta de règims polítics desiguals i antidemocràtics; i dels conflictes que genera. No és d’estranyar que nombroses empreses del sector busquin beneficis milionaris del conflicte.

Reduir dràsticament la nostra dependència dels combustibles fòssils i diversificar les fonts d’energia que consumim són eines claus per prevenir l’allargament d’aquesta guerra i futures guerres semblants. I, evidentment, és l’únic que ens permetrà frenar la crisi climàtica. L’Agència Internacional de l’Energia ha plantejat 10 mesures urgents per reduir el consum de gas rus en un any: com canviar les calderes de gasoil o gas per calderes elèctriques d’aerotèrmia, que consumeixen fins a un 80% menys, accelerar la tramitació de nous parcs eòlics i solars, i reduir el termòstat 1ºC, entre d’altres.

Avançar cap aquí no és fàcil; però és necessari i urgent. Per a més informació, us recomanem el següent vídeo: 'El taló d'Aquiles de Putin'. 

Baixa pdf